Kunststof dakbedekking & dakinspectie in Bergen op Zoom en omstreken

 

L.J. van den Berge Bouwservice en Dakwerken staat garant voor een waterdicht plat dak

Contact

Kunststof dakbedekking

PVC staat voor PolyVinylChloride, een harde, waterdichte kunststof. Om een plat dak van een kunststof dakbedekking te voorzien, wordt het PVC uitgerold op het dak waarna het op maat gesneden wordt. Openingen, zoals een dakraam of een ventilatierooster, worden vakkundig in de dakbedekking meegenomen.

L.J. van den Berge Bouwservice en Dakwerken werkt met alkor dakbedekking. Een dakbedekking die al tientallen jaren wordt gebruikt omdat:

  • Het onder bijna alle weersomstandigheden te verwerken is. Zodra het droog weer is, kan de dakbedekking verwerkt worden zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.

  • Het geen kans geeft op krimpschade. Iedere dakbedekking heeft te maken met krimp. Doordat de kunststof dakbedekking mechanisch wordt bevestigd (door middel van schroeven) krijgt de dakbedekking geen kans om kapot te krimpen. De banen (meestal ongeveer 1 meter breed) worden allemaal vastgeschroefd. De volgende baan dekt deze schroeven weer af voor de waterdichtheid.

  • Alle materialen aanwezig zijn waarop de dakbedekking voor vele jaren waterdicht bevestigd kan worden. De daktrimmen zijn voorzien van een plastisol coating, zodat de dakbedekking er bovenop geföhnt kan worden. Hiermee zijn de schroeven waarmee de daktrimmen bevestigd zijn ook afgedekt. Ook zijn de afvoeren van kunststof, waardoor deze ook goed waterdicht afgewerkt kunnen worden.

  • Alkor dakbedekking vele jaren meegaat. Door de uv-bestendige laag van de dakbedekking hardt de dakbedekking niet uit.

  • De oude dakbedekking meestal niet verwijderd hoeft te worden. Over bitumineuze dakbedekking wordt een scheidingslaag toegepast tussen de oude dakbedekking en de nieuwe dakbedekking. Hierdoor kan de oude laag blijven liggen.

  • Alkorplan, als er niet geïsoleerd hoeft te worden, meteen over een houten dakbeschot bevestigd kan worden. Hierbij wordt ook een scheidingslaag toegepast ter bescherming van de dakbedekking.

  • Alkorplan toe te passen is bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Dakinspectie

Zolang er geen water binnenkomt als gevolg van een lekkage wordt er bijna nooit op een dak gekeken. Terwijl het wel belangrijk is dat regelmatig te doen. Om te kijken of er niet te veel blad voor de afvoeren ligt bijvoorbeeld, zodat er te veel water op het dak blijft staan, maar ook om te kijken of er geen problemen ontstaan door ouderdom van de dakbedekking. Dit kunnen beschadigingen zijn, door voorwerpen die op het dak terecht zijn gekomen, maar ook scheuren, ontstaan door krimpschade of door uitharding van de dakbedekking.

Soms kan een lekkage al lang aanwezig zijn voordat er water binnenkomt. Omdat er maar een heel kleine lekkage zit, of omdat het water in de spouwmuur terechtkomt. Als het water binnen naar beneden komt, kan er al veel schade zijn, bijvoorbeeld aan hout dat is gaan rotten. Het is daarom erg belangrijk af en toe op uw dak te kijken. Wij bieden een gratis dakinspectie met advies aan om te zien hoe uw dak eraan toe is.

Meer weten over een gratis dakinspectie?
Telefoon icoon

Een specialist nodig voor uw dak? L.J. van den Berge Bouwservice en Dakwerken staat voor u klaar!

Bel voor een offerte